Polévka s celerem a taveným sýrem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 100gramůSýr smetanový tavený 45%
- 200gramůCeler bulvový
- 1lžícePetržel - nať
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5kusBujón slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, celer očistíme a nahrubo nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme do ní mouku a smažíme jíšku. Během smažení vmícháme tavené sýry, dobře rozmícháme. Podle potřeby vlijeme mírně vodu, jíšku provaříme alespoň čtvrt hodiny. Poté ve zbylé vodě, do níž jsme vložili půl kostky bujonu, vaříme asi deset minut celer. Hotový celer i s vývarem vmícháme do jíšky a lehce provaříme. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.