Polévka s celerem a taveným sýrem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, celer očistíme a nahrubo nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme do ní mouku a smažíme jíšku. Během smažení vmícháme tavené sýry, dobře rozmícháme. Podle potřeby vlijeme mírně vodu, jíšku provaříme alespoň čtvrt hodiny. Poté ve zbylé vodě, do níž jsme vložili půl kostky bujonu, vaříme asi deset minut celer. Hotový celer i s vývarem vmícháme do jíšky a lehce provaříme. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.