Polévka s chňapalem a pečenými rajčaty
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5kusůRajčata
- 1litrVývar rybí
- 500gramůChňapal červený
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyChilli paprička
- 1kusLimetka
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V pekáčku v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi čtyřicet minut neoloupaný česnek a rajčata, až jsou slupky hnědé. Poté necháme vychladnout rajčata i česnek a oloupeme. Vypečenou šťávu vlijeme do misky a přidáme k ní nakrájenou dužinu rajčat a česneku.
- 2Plátky ryby nakrájíme na kostky, vložíme do rybího vývaru a vaříme, dokud není maso průhledné. Poté odstavíme.
- 3V dalším hrnci na oleji za stálého míchání restujeme posekanou cibuli. Po pěti minutách vlijeme přecezený vývar (rybí kousky dáme stranou na teplo), přidáme česnek, rajčata i s vypečenou šťávou a polévku vaříme na mírném plameni. Po pěti minutách varu přidáme pokrájené chilli papričky, které jsme zbavili semen.
- 4Do talířů rozdělíme rybí maso, zalijeme horkou polévkou a servírujeme s dílkem limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.