Polévka s chřestem, rajčaty a citrónem
40 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyRajčata
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
513 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest důkladně očistíme a oloupeme. Slupky z chřestu dáme do vařit do litru vody a vaříme 15 minut. Vývar zcedíme. Chřest nakrájíme na kousky a na másle orestujeme. Osmahlý chřest ochutíme cukrem, zalijeme smetanou a vývarem a vaříme asi 20 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Z vývaru vyndáme děrovanou naběračkou část chřestových kousků na ozdobu, a vývar se zbylým chřestem rozmixujeme. Rozmixovanou směs dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Studenou polévku servírujeme ozdobenou kousky chřestu a rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.