Polévka s chřestem, rajčaty a citrónem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
513 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest důkladně očistíme a oloupeme. Slupky z chřestu dáme do vařit do litru vody a vaříme 15 minut. Vývar zcedíme. Chřest nakrájíme na kousky a na másle orestujeme. Osmahlý chřest ochutíme cukrem, zalijeme smetanou a vývarem a vaříme asi 20 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Z vývaru vyndáme děrovanou naběračkou část chřestových kousků na ozdobu, a vývar se zbylým chřestem rozmixujeme. Rozmixovanou směs dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Studenou polévku servírujeme ozdobenou kousky chřestu a rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.