Polévka s fazolí se smetanou

55 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 200gramůFazole bílé
    • 50gramůSádlo vepřové škvařené
    • 1kusCibule
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 2kusyBobkový list
    • 8gramůSůl
    • 1,5litryVoda pitná
    • 200mililitrůZakysaná smetana
    • 100gramůKlobása uzená
    • 30gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Namočené fazole propláchneme a dáme vařit do 1.5 l vody s bobkovým listem. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přisypeme papriku a krátce orestujeme, zalijeme 1 naběračkou vývaru z fazolí, rozmícháme a přilijeme do uvařených fazolí. Osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou uzenou klobásu a ještě 15 minut povaříme. Do odstavené polévky vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.