Polévka s hříbky bramborová
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1kusCibule
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 220mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůHříbky čerstvé
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nakrájíme cibuli a brambory. Dáme do hrnce máslo, rozehřejeme a zpěníme cibulku, poté přidáme brambory, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. Polévku rozmixujeme, přivedeme k varu a přilijeme smetanu. Opečeme na troše másla nakrájené hříbky. Před podáváním ozdobíme každou porci lžící hříbků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.