Polévka s krupicovými knedlíčky
35 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůPšeničná krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
495 mg
Cukr
211 mg
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme s vejcem a žloutkem. Přidáme 1 polévkovou lžíci kyselé smetany, špetku muškátu, sůl a krupici. Hmotu necháme 15 minut odpočinout.
- 2Pomocí lžičky vykrajujeme malé knedlíčky a zaváříme je do vařící vody. Na mírném ohni je vaříme asi 15 minut.
- 3Horkou vodu slijeme, knedlíčky zalijeme studenou vodou a chvilku necháme stát.
- 4Nakonec knedlíčky vložíme do vařícího hovězího vývaru a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.