Polévka s krupicovými knedlíčky

35 min.
Rakousko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
495 mg
Cukr
211 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo utřeme s vejcem a žloutkem. Přidáme 1 polévkovou lžíci kyselé smetany, špetku muškátu, sůl a krupici. Hmotu necháme 15 minut odpočinout.
  • 2
    Pomocí lžičky vykrajujeme malé knedlíčky a zaváříme je do vařící vody. Na mírném ohni je vaříme asi 15 minut.
  • 3
    Horkou vodu slijeme, knedlíčky zalijeme studenou vodou a chvilku necháme stát.
  • 4
    Nakonec knedlíčky vložíme do vařícího hovězího vývaru a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.