Polévka s polentovými knedlíčky
40 min.
Ingredience
- 100gramůKukuřičná krupice T 600
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůSlanina vepřová
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmahneme ji dozlatova. Zalijeme mlékem a necháme přejít varem. Přidáme kukuřičnou krupici a za stálého míchání vaříme, dokud se kukuřice neodlepuje od stěn nádoby a ode dna. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Potom do hmoty vmícháme vejce a sůl a tvarujeme malé knedlíčky. Pokud se hmota lepí, přidáme asi 2 lžíce horké vody.
- 3Knedlíčky vaříme v osolené vodě pod poklicí 5 minut. Do hovězího vývaru je vkládáme těsně před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.