Polévka s polentovými knedlíčky

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmahneme ji dozlatova. Zalijeme mlékem a necháme přejít varem. Přidáme kukuřičnou krupici a za stálého míchání vaříme, dokud se kukuřice neodlepuje od stěn nádoby a ode dna. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  • 2
    Potom do hmoty vmícháme vejce a sůl a tvarujeme malé knedlíčky. Pokud se hmota lepí, přidáme asi 2 lžíce horké vody.
  • 3
    Knedlíčky vaříme v osolené vodě pod poklicí 5 minut. Do hovězího vývaru je vkládáme těsně před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.