Polévka s ředkvičkami
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusŘedkev bílá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 8kusůŘedkvička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ředkvičky i bílou ředkev omyjeme. Bílou oloupeme a nakrájíme na kousky, z červených uchováme několik lístků na ozdobu, zbytek nakrájíme na malé kousky, ředkvičky nasekáme na drobné nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo a necháme zpěnit za stálého míchání cibuli. Zaprášíme moukou a dožluta ji osmažíme. Poté cibulovou jíšku postupně zalijeme vývarem.
- 3Přidáme bílou ředkev, ochutíme solí a přivedeme k varu. Na mírném ohni 15-20min provaříme. Listy přidáme na závěr, aby zůstaly zelené.
- 4Hotovou polévku rozmixujeme a ochutíme muškátovým oříškem.
- 5Rozdělíme do misek, ozdobíme zakysanou smetanou, nudličkami ředkviček a ředkvičkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.