Polévka s ředkvičkami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ředkvičky i bílou ředkev omyjeme. Bílou oloupeme a nakrájíme na kousky, z červených uchováme několik lístků na ozdobu, zbytek nakrájíme na malé kousky, ředkvičky nasekáme na drobné nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo a necháme zpěnit za stálého míchání cibuli. Zaprášíme moukou a dožluta ji osmažíme. Poté cibulovou jíšku postupně zalijeme vývarem.
  • 3
    Přidáme bílou ředkev, ochutíme solí a přivedeme k varu. Na mírném ohni 15-20min provaříme. Listy přidáme na závěr, aby zůstaly zelené.
  • 4
    Hotovou polévku rozmixujeme a ochutíme muškátovým oříškem.
  • 5
    Rozdělíme do misek, ozdobíme zakysanou smetanou, nudličkami ředkviček a ředkvičkovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.