Polévka s vejcem
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMáslo čerstvé
- 0,75litrVoda pitná
- 0,5lžičkaMáta
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
44 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
139 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme jíšku, odstavíme z ohně, přilijeme studenou vodu a dobře promícháme.
- 2Vložíme všechno koření a povaříme 10 - 15 minut, aby mouka nebyla syrová. Nevaříme déle, polévka by měla nedobrou příchuť.
- 3Před podáváním do polévky zamícháme rozšlehané vejce.
- 4Podáváme s osmaženými kostičkami rohlíků nebo chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.