Polévka s vejci a citrónem

35 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar přivedeme k varu, přidáme rýži a vaříme 10 minut. Žloutky šleháme s lžící studené vody do pěny.
  • 2
    Z citrónů vymačkáme šťávu a přidáme ke žloutkům. Šleháme cca minutu. Do vaječné směsi přidáme několik lžic horkého vývaru.
  • 3
    Vaječnou směs za stálého míchání postupně přiléváme zpět do vývaru. Ohříváme 1 - 2 minuty, nevaříme a stále mícháme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.