Polévka s vejci a citrónem
35 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůRýže loupaná
- 2kusyCitrony
- 1500mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme k varu, přidáme rýži a vaříme 10 minut. Žloutky šleháme s lžící studené vody do pěny.
- 2Z citrónů vymačkáme šťávu a přidáme ke žloutkům. Šleháme cca minutu. Do vaječné směsi přidáme několik lžic horkého vývaru.
- 3Vaječnou směs za stálého míchání postupně přiléváme zpět do vývaru. Ohříváme 1 - 2 minuty, nevaříme a stále mícháme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.