Polévka se smaženým hráškem

20 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
63 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce, mouku, mléko a sůl vymícháme na hladké, řídké těsto. Necháme 15 minut odpočinout a potom těsto ještě zamícháme.
  • 2
    Struhadlo namočíme do horkého tuku a lijeme přes ně těsto do hrnce, ve kterém jsme rozpustili tuk. Kapky těsta v tuku oddělíme, aby se neslepily a dozlatova je smažíme.
  • 3
    Smažené hrášky vyjmeme a okapané podáváme s hovězím vývarem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.