Polévka se smaženým hráškem
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 100gramůTuk
- 0,06litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
63 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Vejce, mouku, mléko a sůl vymícháme na hladké, řídké těsto. Necháme 15 minut odpočinout a potom těsto ještě zamícháme.
- 2Struhadlo namočíme do horkého tuku a lijeme přes ně těsto do hrnce, ve kterém jsme rozpustili tuk. Kapky těsta v tuku oddělíme, aby se neslepily a dozlatova je smažíme.
- 3Smažené hrášky vyjmeme a okapané podáváme s hovězím vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.