Polévka se zeleninou a kořením
146 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůJehněčí maso
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceEstragon
- 2lžícePetržel - nať
- 0,25šálekČočka jedlá
- 0,25šálekNudle vaječné
- 4kusyŠalotka
- 2litryVoda pitná
- 0,5kilogramRajčata
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5šálekCizrna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata třicet sekund necháme stát ve vařící vodě, pak je zchladíme, oloupeme, zbavíme semínek a nekrájíme na čtvrtky. Kostičky jehněčího, skořici, máslo, estragon, petrželku a nasekanou cibuli opékáme pět minut, pak přidáme rajčata a dusíme je dalších deset minut. Čočku propereme a spolu s cizrnou (namočenou přes noc a vysušenou) a 625 ml vody, solí a pepřem přivedeme do varu na hodinu a půl. Přidáme cibuli a vaříme ještě půl hodiny. Pět minut před koncem zavaříme nudle.
- 2Polévku ozdobíme estragonem, citronovými plátky a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.