Polévka slunečnice hlíznatá
40 min.
Ingredience
- 675gramůTopinambury
- 5lžicPomerančová šťáva
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 3decilitryVývar zeleninový
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1,5decilitryJogurt bílý
- 1lžícePomerančová kůra
- 1stroužekČesnek
- 75mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Topinambury opláchneme a vložíme do hrnce. Přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy a zalijeme vodou, aby byly topinambury pokryté. Uvedeme do varu a vaříme 20 minut, aby byly měkké.
- 2Poté je vyndáme, necháme okapat a uschováme 4,25 dl tekutiny, ve které se vařily. Po vychladnutí je oloupeme a rozmačkáme v míse na kaši.
- 3Rozpustíme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájený pórek a česnek a smažíme za častého míchání 3 minuty. Poté přidáme kaši z topinamburů, mléko, máslo, vývar, zbývající pomerančovou šťávu a uschovanou vodu, ve které se vařily. Uvedeme do varu a vaříme 3 minuty.
- 4Vyndáme pár kousků pórku a dáme stranou. Zbytek dáme do mixéru a rozmixujeme. Přelijeme do čistého hrnce a přidáme odložené pórky, koriandr, jogurt a polévku prohřejeme.
- 5Polévku podáváme ozdobenou nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.