Polévka slunečnice hlíznatá

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Topinambury opláchneme a vložíme do hrnce. Přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy a zalijeme vodou, aby byly topinambury pokryté. Uvedeme do varu a vaříme 20 minut, aby byly měkké.
  • 2
    Poté je vyndáme, necháme okapat a uschováme 4,25 dl tekutiny, ve které se vařily. Po vychladnutí je oloupeme a rozmačkáme v míse na kaši.
  • 3
    Rozpustíme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájený pórek a česnek a smažíme za častého míchání 3 minuty. Poté přidáme kaši z topinamburů, mléko, máslo, vývar, zbývající pomerančovou šťávu a uschovanou vodu, ve které se vařily. Uvedeme do varu a vaříme 3 minuty.
  • 4
    Vyndáme pár kousků pórku a dáme stranou. Zbytek dáme do mixéru a rozmixujeme. Přelijeme do čistého hrnce a přidáme odložené pórky, koriandr, jogurt a polévku prohřejeme.
  • 5
    Polévku podáváme ozdobenou nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.