Polévka špenátová

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
454 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
  • 2
    Poté přidáme čerstvé listy špenátu a necháme uvařit doměkka.
  • 3
    Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
  • 4
    Na závěr posypeme špetkou muškátového květu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.