Polévka telecí mozečková

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
569 mg
Cukr
593 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí mozeček přelijeme vroucí vodou, zcedíme, odblaníme a nasekáme nahrubo. Spolu s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou osmažíme mozeček na 30g másla.
  • 2
    Z 50g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polévkou, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme mozeček a ještě krátce povaříme. Okořeníme špetkou muškátu, polévku prolisujeme a nakonec zahustíme smetanou a žloutkem.
  • 3
    K polévce podáváme kostičky osmažené žemle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.