Polévka telecí mozečková
50 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 250gramůTelecí mozek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,06litrSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
569 mg
Cukr
593 mg
Postup přípravy
- 1Telecí mozeček přelijeme vroucí vodou, zcedíme, odblaníme a nasekáme nahrubo. Spolu s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou osmažíme mozeček na 30g másla.
- 2Z 50g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polévkou, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme mozeček a ještě krátce povaříme. Okořeníme špetkou muškátu, polévku prolisujeme a nakonec zahustíme smetanou a žloutkem.
- 3K polévce podáváme kostičky osmažené žemle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.