Polévka toskánská cibulová
55 min.
Ingredience
- 50gramůŠunka parmská
- 1lžíceOlej olivový
- 4kusyCibule
- 8,5decilitrůVývar drůbeží
- 50gramůMáslo čerstvé
- 75gramůSýr Čedar
- 3stroužkyČesnek
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi smažíme nakrájenou šunku cca 4 minuty, dokud nezačne hnědnout. Poté vyndáme a dáme stranou na pozdější použití. Přidáme do pánve olej a smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a necháme smažit 15 minut, dokud nebude cibule lehce zkaramelizovaná. Přidáme do pánve vývar a uvedeme do varu. Necháme 10 minut vařit.
- 2Předehřejeme gril a smažíme na něm 2 minuty po obou stranách krajíce chleba, dokud nezezlátnou. Namažeme je máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrájíme krajíce na malé kousky.
- 3Osolíme a opepříme polévku a přidáme do ní zbylý chléb.
- 4Naplníme polévkou misky, navrch položíme kousky chleba s máslem a sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.