Polévka toskánská cibulová

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi smažíme nakrájenou šunku cca 4 minuty, dokud nezačne hnědnout. Poté vyndáme a dáme stranou na pozdější použití. Přidáme do pánve olej a smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a necháme smažit 15 minut, dokud nebude cibule lehce zkaramelizovaná. Přidáme do pánve vývar a uvedeme do varu. Necháme 10 minut vařit.
  • 2
    Předehřejeme gril a smažíme na něm 2 minuty po obou stranách krajíce chleba, dokud nezezlátnou. Namažeme je máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrájíme krajíce na malé kousky.
  • 3
    Osolíme a opepříme polévku a přidáme do ní zbylý chléb.
  • 4
    Naplníme polévkou misky, navrch položíme kousky chleba s máslem a sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.