Polévka z batátů a žlutých paprik

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer, brambory, batáty a pórek nakrájíme. Cibuli, pórek, česnek a celer vložíme do velkého hrnce a opékáme pří vysoké teplotě za stálého míchání cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Nesmí změnit barvu.
  • 2
    Přidáme brambory, kurkumu, batáty, muškátový květ, bobkový list a vývar. Vše smícháme a přivedeme do varu. Teplotu snížíme a pozvolna vaříme cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme kukuřici a zprudka opékáme dozlatova. Odstavíme a promícháme s chilli omáčkou. Vyjmeme bobkový list, přidáme pečenou papriku, cukr a citronovou šťávu, vše dohladka rozmixujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.