Polévka z batátů a žlutých paprik
70 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 150gramůKukuřice
- 50gramůPórek
- 50gramůCeler bulvový
- 180gramůBrambory sladké (Batáty)
- 5gramůKurkuma
- 5gramůMuškátový květ
- 2kusyBobkový list
- 850mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůChilli omáčka
- 100gramůPaprika žlutá
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůCukr moučkový
- 90gramůBrambory rané
- 1kusČesnek
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Celer, brambory, batáty a pórek nakrájíme. Cibuli, pórek, česnek a celer vložíme do velkého hrnce a opékáme pří vysoké teplotě za stálého míchání cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Nesmí změnit barvu.
- 2Přidáme brambory, kurkumu, batáty, muškátový květ, bobkový list a vývar. Vše smícháme a přivedeme do varu. Teplotu snížíme a pozvolna vaříme cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
- 3V hrnci rozehřejeme olej, přidáme kukuřici a zprudka opékáme dozlatova. Odstavíme a promícháme s chilli omáčkou. Vyjmeme bobkový list, přidáme pečenou papriku, cukr a citronovou šťávu, vše dohladka rozmixujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.