Polévka z červené čočky
175 min.
Ingredience
- 70gramůCibule
- 200mililitrůČočka červená
- 30gramůTuk rostlinný
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4krajíceVeka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
17 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli drobně pokrájíme, zpěníme na rozpáleném tuku, lehce poprášíme moukou. Přilijeme 1 l vody a dobře rozšleháme. Přivedeme k varu. Poté vsypeme čočku, kterou jsme předtím na cca dvě hodiny nechali máčet ve vodě, osolíme. Polévku vaříme do změknutí čočky, kterou následně propasírujeme a dáme celé znovu vařit.
- 2Mezitím si veku pokrájíme na menší kostičky, které nasucho osmahneme na pánvi.
- 3Polévku servírujeme s nasucho osmahlými kostičkami veky, přelitou cayenským pepřem zpěněným na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.