Polévka z červené řepy
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 500gramůČervená řepa
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr třtinový
- 5decilitrůMléko kefírové
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Řepu oloupeme, nakrájíme a zalijeme studenou vodou. Osolíme a necháme dobře provařit.
- 2Po uvaření řepu scedíme, odvar zahustíme jíškou a dle chuti přidáme cukr a necháme povařit.
- 3Přidáme mléko s rozmíchanou hladkou moukou a necháme přejít varem. Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.