Polévka z červené řepy se smetanou

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 2lžíceOlej olivový
    • 6kusůČervená řepa
    • 2kusyBrambory
    • 2kusyMrkev
    • 700mililitrůVývar zeleninový
    • 2kusyBobkový list
    • 7gramůSůl
    • 7gramůPepř černý mletý
    • 15gramůKopr
    • 10mililitrůCitrónová šťáva
    • 100mililitrůSmetana
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
9 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
33 g
Cukr
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Cibuli opečeme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme řepu, brambory, mrkev a bobkové listy. Zalijeme vývarem a vaříme 25 min doměkka.
  • 3
    Vyjmeme bobkové listy a rozmixujeme dohladka.
  • 4
    Ochutíme solí, pepřem, koprem a citronovou šťávou.
  • 5
    Podáváme ozdobené smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.