Polévka z červeného zelí se smetanou
45 min.
Ingredience
- 250gramůZelí hlávkové červené
- 800mililitrůVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zelí zbavíme ovadlých a poškozených listů, odstraníme košťál, rozkrojíme hlávku na čtvrtky a pokrájíme na nudličky.
- 2Nakrájené zelí vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka.
- 3Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přecedíme do ní zelný vývar a dobře rozšleháme. Přimícháme sůl, muškátový květ a na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Na závěr varu vmícháme zelí, povaříme a odstavíme. Do ještě vroucí polévky zašleháme smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 4. 2016
Polévka z červeného zelí se smetanou
je dobra detičky se olizovali :)