Polévka z fazolí a dýně (australská specialita)

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole večer před vařením zalijeme dostatečným množstvím vody, necháme namočené do druhého dne. Poté vodu slijeme, fazole propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a spolu s jednou oloupanou cibulí uvaříme doměkka.
  • 2
    Dýni opláchneme, osušíme, oloupeme, semena odstraníme a dužninu nakrájíme na menší kostky. Cibule a česnek oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli jemně nakrájíme. Očištěnou papriku nakrájíme na úzké proužky, z kterých nakrájíme kosočtverce. Jarní cibulku opláchneme, nakrájíme na plátky.
  • 3
    Cibuli s česnekem zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme dýni, zalijeme litrem vody, přidáme kostky vývaru a přiklopené vaříme 20 minut. Dýně se nesmí rozvařit.
  • 4
    Z uvařených fazolí slijeme vodu a společně s paprikou přidáme k dýni. Chvíli povaříme, přidáme cibulky.
  • 5
    Při servírování nejdříve do talíře dáme lžíci smetany a poté zalijeme horkou polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.