Polévka z fazolí a dýně (australská specialita)
65 min.
Ingredience
- 100gramůFazole Borlotti
- 600gramůDýně
- 2kusyCibulka jarní
- 4lžičkySmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3kusyCibule
- 2kusyBujón slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Fazole večer před vařením zalijeme dostatečným množstvím vody, necháme namočené do druhého dne. Poté vodu slijeme, fazole propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a spolu s jednou oloupanou cibulí uvaříme doměkka.
- 2Dýni opláchneme, osušíme, oloupeme, semena odstraníme a dužninu nakrájíme na menší kostky. Cibule a česnek oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli jemně nakrájíme. Očištěnou papriku nakrájíme na úzké proužky, z kterých nakrájíme kosočtverce. Jarní cibulku opláchneme, nakrájíme na plátky.
- 3Cibuli s česnekem zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme dýni, zalijeme litrem vody, přidáme kostky vývaru a přiklopené vaříme 20 minut. Dýně se nesmí rozvařit.
- 4Z uvařených fazolí slijeme vodu a společně s paprikou přidáme k dýni. Chvíli povaříme, přidáme cibulky.
- 5Při servírování nejdříve do talíře dáme lžíci smetany a poté zalijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.