Polévka z fazolových lusků s krupicí
40 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1kusPetržel - nať
- 100gramůPórek
- 2lžícePšeničná krupice
- 0,5kusPolévkové kostky Vitana
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme pórek s petrželovou natí a fazolovými lusky rozkrájenými na tenké nudličky a podusíme.
- 2Poté přilijeme 1 litr vody, přidáme 1/2 masoxu a povaříme 4 minuty.
- 3Za stálého míchání přisypeme krupici a vaříme 7 minut.
- 4Na závěr přilijeme rozkvedlané vejce, necháme je v polévce srazit a polévku odstavíme.
- 5Polévku posypeme nasekanými lístky petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.