Polévka z fazolových lusků s rýží
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkySůl mořská
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyRajčata
- 1litrVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném tuku lehce opečeme kůži ze slaniny. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, fazolové lusky nakrájíme na 1-2 cm dlouhé kusy a vše dusíme pod poklicí asi 20 minut.
- 2Pak přidáme oloupané čtvrtky rajčat a společně ještě krátce podusíme.
- 3Směs zalijeme osolenou vodou, uvedeme do varu, přisypeme hrst rýže, okořeníme pepřem a trochu pocukrujeme a na mírném ohni vaříme přikryté asi 40 minut.
- 4Před podáváním případně ještě dokořeníme a osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.