Polévka z fazolových lusků s rýží

20 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpáleném tuku lehce opečeme kůži ze slaniny. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, fazolové lusky nakrájíme na 1-2 cm dlouhé kusy a vše dusíme pod poklicí asi 20 minut.
  • 2
    Pak přidáme oloupané čtvrtky rajčat a společně ještě krátce podusíme.
  • 3
    Směs zalijeme osolenou vodou, uvedeme do varu, přisypeme hrst rýže, okořeníme pepřem a trochu pocukrujeme a na mírném ohni vaříme přikryté asi 40 minut.
  • 4
    Před podáváním případně ještě dokořeníme a osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.