Polévka z husích jater

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
13 mg
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru dáme husí játra, smetanu a žloutky a dohladka rozšleháme. Slepičí vývar přivedeme do varu, odstavíme a vmícháme přecezenou rozmixovanou směs. Vývar znovu prohřejeme (nesmí přejít varem). Mícháme, dokud nevznikne krémová hmota. Ochutíme ji portským vínem, koňakem a solí. Z lanýže nastrouháme několik plátků a odložíme stranou. Zbytek nadrobno nasekáme a rozdělíme do 4 talířů nebo misek. Zalijeme polévkou, ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky lanýže a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.