Polévka z husích jater
30 min.
Ingredience
- 200gramůJátra husí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 800mililitrůVývar slepičí
- 3centilitryVíno portské
- 5gramůSůl
- 1kusLanýž
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2centilitryKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
13 mg
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme husí játra, smetanu a žloutky a dohladka rozšleháme. Slepičí vývar přivedeme do varu, odstavíme a vmícháme přecezenou rozmixovanou směs. Vývar znovu prohřejeme (nesmí přejít varem). Mícháme, dokud nevznikne krémová hmota. Ochutíme ji portským vínem, koňakem a solí. Z lanýže nastrouháme několik plátků a odložíme stranou. Zbytek nadrobno nasekáme a rozdělíme do 4 talířů nebo misek. Zalijeme polévkou, ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky lanýže a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.