Polévka z jablek
30 min.
Ingredience
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
- 600gramůJablka
- 1,2litryVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 5gramůSkořice mletá
- 3gramyHřebíček
- 200gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme a zbavíme jádřinců. Vaříme ve vodě s polovinou cukru, hřebíčkem a skořicí doměkka. Scedíme, jablka rozmixujeme v míse, do vývaru přidáme cukr a v troše vody rozpuštěnou bramborovou moučku, krátce povaříme, aby polévka zhoustla. Vrátíme rozmixovaná jablka a podle návodu uvařené drobné těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.