Polévka z jablek

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 20gramůSolamyl - bramborový škrob
    • 600gramůJablka
    • 1,2litryVoda pitná
    • 200gramůCukr krupice
    • 5gramůSkořice mletá
    • 3gramyHřebíček
    • 200gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme a zbavíme jádřinců. Vaříme ve vodě s polovinou cukru, hřebíčkem a skořicí doměkka. Scedíme, jablka rozmixujeme v míse, do vývaru přidáme cukr a v troše vody rozpuštěnou bramborovou moučku, krátce povaříme, aby polévka zhoustla. Vrátíme rozmixovaná jablka a podle návodu uvařené drobné těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.