Polévka z krevet s vaječnými nudlemi

40 min.

Ingredience

    • 1,5litryVývar drůbeží
    • 100gramůShiitake houby
    • 300gramůZelí čínské
    • 300gramůOkouník mořský
    • 200gramůKrevety tygří - loupané
    • 200gramůNudle čínské vaječné
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 6lžicOmáčka sójová
    • 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
11 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby shiitake si očistíme, opláchneme pod studenou vodou. Větší plodnice hub rozkrojíme na polovinu a tužší nožičky odřízneme. Čínské zelí rozdělíme na listy, omyjeme je tekoucí vodou, otřepeme přebytky vody a rozkrájíme na proužky široké asi 5 mm. Připravíme si filety z mořského okouníka. Opláchneme je, osušíme a také pokrájíme na 5 mm široké proužky, které pokapeme citronovou šťávou. Čerstvou petrželovou nať si nasekáme nadrobno.
  • 2
    Ve větším hrnci zahřejeme drůbeží vývar, vložíme do něj houby shiitake, proužky čínského zelí a nudle připravené podle návodu. Všechno vaříme přibližně 5 minut. Pak přidáme pokrájené filety z okouníka a vyloupané krevety. Vaříme na mírném plamenu ještě dalších 10 minut. Nakonec dochutíme kapkou sójové omáčky a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.