Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou
43 min.
Ingredience
- 600gramůZelí kysané
- 100gramůKlobása Dunajská
- 1litrVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
376 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Zelí zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme klobásu, mouku a zasmahneme. Stáhneme z plamene, vmícháme papriku, zašleháme sladkou smetanu, cukr a vše přilijeme k zelí. Polévku na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.