Polévka z kysaného zelí se smetanou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůZelí kysané
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 250gramůKlobása Dunajská
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části sádla, přidáme papriku, pokrájené zelí, kmín, sůl. Vše zalijeme lakem ze zelí a povaříme.
- 2Na zbytku sádla z mouky uděláme tmavou jíšku, přelijeme vodou a rozmícháme do hladka. Hotovou jíšku přilijeme k zelí a vaříme do té doby, až bude zelí měkké.
- 3Poté polévku zalijeme smetanou.
- 4Klobásu rozkrájenou na kolečka opečeme na pánvi nasucho.
- 5Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách a do každé porce vložíme pár koleček osmahnuté klobásy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.