Polévka z kysaného zelí se smetanou

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 500gramůZelí kysané
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 1špetkaKmín celý
    • 1lžičkaSůl
    • 250gramůKlobása Dunajská
    • 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1litrVoda pitná
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 0,5lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části sádla, přidáme papriku, pokrájené zelí, kmín, sůl. Vše zalijeme lakem ze zelí a povaříme.
  • 2
    Na zbytku sádla z mouky uděláme tmavou jíšku, přelijeme vodou a rozmícháme do hladka. Hotovou jíšku přilijeme k zelí a vaříme do té doby, až bude zelí měkké.
  • 3
    Poté polévku zalijeme smetanou.
  • 4
    Klobásu rozkrájenou na kolečka opečeme na pánvi nasucho.
  • 5
    Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách a do každé porce vložíme pár koleček osmahnuté klobásy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.