Polévka z kyselého mléka se zelím - pikantní
45 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2kusyKlobása Dunajská
- 1špetkaKmín celý
- 300gramůZelí kysané
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,75litrMléko kefírové
- 40gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na vyškvařené slanině osmažíme cibuli. Okořeníme a přidáme překrájené zelí. Uvaříme do poloměkka.
- 2Zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, octem a cukrem. Vaříme asi 15-20 minut, až zelí změkne.
- 3Nakonec do polévky přidáme opečené plátky klobásy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.