Polévka z mladých brukví se smetanou
45 min.
Ingredience
- 4kusyKedlubna
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 350litrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceKopr čerstvý
- 60gramůMáslo čerstvé
- Na vejce
- 2kusyVejce slepičí
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny očistíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, slupky a listy odložíme. Kopr jemně nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
- 2Slupky s listy z kedluben uvaříme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Na másle dusíme kedlubny, poté zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vývar ze slupek, osolíme a na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme smetanu a odstavíme. Do polévky vmícháme kopr a podáváme s nahrubo nasekanými vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.