Polévka z podmáslí se sýrovými toasty
30 min.
Ingredience
- sýrové toasty
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4krajíceVeka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 600mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 800mililitrůMléko - podmáslí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePšeničná krupice
- 0,5lžičkaPolévkové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
91 mg
Cukr
224 mg
Postup přípravy
- 1Do vařící vody s kmínem a solí zašleháme podmáslí rozmíchané s hladkou moukou a krupicí. Vše chvíli povaříme. Přidáme máslo, polévkové koření a podle chuti sůl. Do každé porce při podávání vložíme 1/2 natvrdo uvařeného vejce nakrájeného na kousky.
- 2Polévku podáváme s teplými sýrovými toasty.
- 3Příprava toastů: Plátky veky šikmo rozkrojíme na poloviny, potřeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Toasty krátce zapečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.