Polévka z ráčků

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1127 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
45 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oddělíme ocásky z uvařených ráčků, vydloubneme ze schránky, zbavíme střívka a dáme zvlášť.
  • 2
    Schránky z ráčků propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 3
    Máslo dáme rozpustit do hrnce, přidáme řapíkatý celer, mrkev, cibuli, rajčatový protlak, proprané schránky a pečeme 6 minut. Přilijeme víno, koňak a vyvaříme. Přidáme tymián, rybí vývar, pepř a vaříme 25 minut.
  • 4
    Polévku račí scedíme do čistého hrnce, přilijeme smetanu a provaříme.
  • 5
    Na pánvi rozehřejeme trochu másla, prohřejeme račí ocásky a dáme do talíře. Ocásky přelijeme vymixovanou polévkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.