Polévka z ráčků
45 min.
Ingredience
- 20kusůRak říční
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 3kusyBobkový list
- 3lžíceTymián čerstvý
- 5kusůPepř bílý celý
- 1litrVývar rybí
- 200mililitrůVíno červené
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř cayenský
- 200mililitrůMartell cognac
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1127 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
45 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oddělíme ocásky z uvařených ráčků, vydloubneme ze schránky, zbavíme střívka a dáme zvlášť.
- 2Schránky z ráčků propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 3Máslo dáme rozpustit do hrnce, přidáme řapíkatý celer, mrkev, cibuli, rajčatový protlak, proprané schránky a pečeme 6 minut. Přilijeme víno, koňak a vyvaříme. Přidáme tymián, rybí vývar, pepř a vaříme 25 minut.
- 4Polévku račí scedíme do čistého hrnce, přilijeme smetanu a provaříme.
- 5Na pánvi rozehřejeme trochu másla, prohřejeme račí ocásky a dáme do talíře. Ocásky přelijeme vymixovanou polévkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.