Polévka z rajčatové šťávy se sýrem a krutony
40 min.
Ingredience
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1,2litryVoda pitná
- 350mililitrůRajčatová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 60gramůMáslo čerstvé
- Na krutony
- 2kusyRohlíky bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Sýr nastrouháme. V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vodu a za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut. Poté vmícháme rajčatovou šťávu, sůl, cukr, citronovou šťávu a necháme přejít varem. Polévku podáváme posypanou sýrem a jako přílohu krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.