Polévka z taveného sýru
20 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibulka jarní
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůŠunka dušená
- 50gramůTavený sýr
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
274 mg
Cukr
433 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku na másle zpěníme najemno nasekanou cibulku. Přidáme tavený sýr a když se rozpustí, přilijeme vodu. Promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Polévku zahustíme rozkvedlaným vejcem přelitým přes vidličku a necháme povařit 1 minutu. Potom odstavíme.
- 3Při podávání polévku ozdobíme nakrájenou natí z cibulky a jemně nakrájenou šunkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.