Polévka z tofu a řasou arame

45 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Vápník
80 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řasy arame namočíme cca na 7 minut do studené vody, dokud nenasáknou vodu. Poté je scedíme a rozdělíme do čtyř hlubokých misek. Šalotku pokrájíme na proužky a přidáme do misek. Tofu krájíme na malé kostičky, poté vhodíme k šalotce.
  • 2
    Do hrnce nalijeme dashi a povaříme 15 minut.
  • 3
    Ve střední míse smícháme 250 ml právě uvařené dashi omáčky s červenou pastou miso a dobře promícháme. Tuto směs vlijeme do hrnce ke zbytku dashi, snížíme teplotu a mícháme, dokud se vše nespojí.
  • 4
    Vývar naléváme do připravených misek k šalotce a Tofu.
  • 5
    Polévku jíme hůlkami nebo lžící.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.