Polévka z tofu a řasou arame
45 min.
Ingredience
- 2lžíceŘasa Arame
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 1kusŠalotka
- 870mililitrůGranule dashi
- 100gramůČervená pasta ze sojových bobů
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Vápník
80 mg
Postup přípravy
- 1Řasy arame namočíme cca na 7 minut do studené vody, dokud nenasáknou vodu. Poté je scedíme a rozdělíme do čtyř hlubokých misek. Šalotku pokrájíme na proužky a přidáme do misek. Tofu krájíme na malé kostičky, poté vhodíme k šalotce.
- 2Do hrnce nalijeme dashi a povaříme 15 minut.
- 3Ve střední míse smícháme 250 ml právě uvařené dashi omáčky s červenou pastou miso a dobře promícháme. Tuto směs vlijeme do hrnce ke zbytku dashi, snížíme teplotu a mícháme, dokud se vše nespojí.
- 4Vývar naléváme do připravených misek k šalotce a Tofu.
- 5Polévku jíme hůlkami nebo lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.