Polévka ze směsi ryb

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostíme a stáhneme ryby. Omyjeme je a nakrájíme na kostky. Očistíme mrkev a celer, oloupeme cibuli. Pórek podélně rozpůlíme a opereme. Polovinu zeleniny nasekáme, druhou nakrájíme na jemné kousky.
  • 2
    Do hrnce s rybím odpadem vložíme nasekanou zeleninu, bobkový list a pepř. Podlijeme bílým vínem a vaříme 10 minut, poté přilijeme 0,75l vody a vaříme 15 minut.
  • 3
    Přes síto přecedíme vývar a nalijeme zpět do hrnce. Vložíme kousky ryb a nakrájenou zeleninu najemno. Necháme odležet 5 minut, poté rozkvedláme žloutky se smetanou a vložíme do polévky. Již nevaříme, ale necháme zhoustnout. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
  • 4
    Kopr nasekáme a posypeme jím polévku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.