Polévka ze směsi ryb
45 min.
Ingredience
- 350gramůTreska skvrnitá
- 350gramůMořský jazyk
- 300gramůPlatýz - filety
- 1kusMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 1lžícePepř bílý
- 1kusBobkový list
- 0,25litrVíno bílé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceKopr čerstvý
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vykostíme a stáhneme ryby. Omyjeme je a nakrájíme na kostky. Očistíme mrkev a celer, oloupeme cibuli. Pórek podélně rozpůlíme a opereme. Polovinu zeleniny nasekáme, druhou nakrájíme na jemné kousky.
- 2Do hrnce s rybím odpadem vložíme nasekanou zeleninu, bobkový list a pepř. Podlijeme bílým vínem a vaříme 10 minut, poté přilijeme 0,75l vody a vaříme 15 minut.
- 3Přes síto přecedíme vývar a nalijeme zpět do hrnce. Vložíme kousky ryb a nakrájenou zeleninu najemno. Necháme odležet 5 minut, poté rozkvedláme žloutky se smetanou a vložíme do polévky. Již nevaříme, ale necháme zhoustnout. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
- 4Kopr nasekáme a posypeme jím polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.