Polévka ze špenátu se šunkou a vejci

48 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 1kusCibule
    • 2,5lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1litrVývar slepičí
    • 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 4kusyVejce slepičí
    • 120gramůŠunka dušená
    • 1lžičkaSůl
    • 0,5kusMasox
    • 0,5baleníŠpenát mražený
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
43 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
425 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno, vejce uvaříme natvrdo, šunku nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje osmažíme, špenát necháme mírně rozmrazit.
  • 2
    V silnostěnném hrnci na tuku zpěníme cibuli. Když zesklovatí, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme vývarem, dobře rozmícháme, přidáme špenátový protlak a vaříme s masoxem a smetanou za stálého míchání alespoň čtvrt hodiny. Hotovou polévku osolíme a podáváme v talířích, do nichž vložíme vejce nakrájená na kolečka a osmaženou šunku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.