Polévka ze špenátu se šunkou a vejci
48 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká
- 1litrVývar slepičí
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůŠunka dušená
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusMasox
- 0,5baleníŠpenát mražený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
43 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
425 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, vejce uvaříme natvrdo, šunku nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje osmažíme, špenát necháme mírně rozmrazit.
- 2V silnostěnném hrnci na tuku zpěníme cibuli. Když zesklovatí, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme vývarem, dobře rozmícháme, přidáme špenátový protlak a vaříme s masoxem a smetanou za stálého míchání alespoň čtvrt hodiny. Hotovou polévku osolíme a podáváme v talířích, do nichž vložíme vejce nakrájená na kolečka a osmaženou šunku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.