Polévka ze sterilovaných mušlí
45 min.
Ingredience
- 250gramůMušle v nálevu
- 50gramůAnglická slanina
- 4kusyBrambory
- 1kusCibule
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaTymián sušený
- 500mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kostkaBujón hovězí
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mušle scedíme, nálev uchováme a doplníme vodou na objem asi 250ml.
- 2Slaninu nakrájíme nadrobno a usmažíme v hrnci dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku a část vypečeného tuku slijeme.
- 3Do hrnce přilijeme nálev z mušlí, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, bujón, worcester, tymián a pepř. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut.
- 4Měkké brambory rozmačkáme na kaši. Smetanu a mléko rozšleháme s moukou, vlijeme do polévky a za častého míchání přivedeme k varu.
- 5Nakonec přidáme nadrobno nakrájené mušle, povaříme 2 minuty a vsypeme opečenou, rozdrobenou slaninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.