Polévka ze sterilovaných mušlí

45 min.

Ingredience

      • 250gramůMušle v nálevu
      • 50gramůAnglická slanina
      • 4kusyBrambory
      • 1kusCibule
      • 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
      • 1špetkaTymián sušený
      • 500mililitrůMléko polotučné
      • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
      • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
      • 1kostkaBujón hovězí
      • 250mililitrůVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    454 kcal
    Bílkoviny
    24 g
    Tuky
    28 g
    Sacharidy
    26 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    1 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Mušle scedíme, nálev uchováme a doplníme vodou na objem asi 250ml.
    • 2
      Slaninu nakrájíme nadrobno a usmažíme v hrnci dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku a část vypečeného tuku slijeme.
    • 3
      Do hrnce přilijeme nálev z mušlí, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, bujón, worcester, tymián a pepř. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut.
    • 4
      Měkké brambory rozmačkáme na kaši. Smetanu a mléko rozšleháme s moukou, vlijeme do polévky a za častého míchání přivedeme k varu.
    • 5
      Nakonec přidáme nadrobno nakrájené mušle, povaříme 2 minuty a vsypeme opečenou, rozdrobenou slaninu.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.