Polévka ze sušeného ovoce s fazolemi
40 min.
Ingredience
- 100gramůHrušky sušené
- 100gramůKřížaly (sušená jablka)
- 100gramůŠvestky sušené vypeckované
- 1000mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůFazole vařené
- 10gramůSkořice mletá
- 5gramůHřebíček
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Sušené ovoce vložíme do hrnce, přisypeme skořici, hřebíček a zalijeme horkou vodou. Přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a pomalu přilijeme do polévky, dobře rozmícháme, aby se netvořily hrudky, a povaříme asi 20 minut. Nyní do polévky vložíme vařené fazole nebo fazole z konzervy.
- 2Promícháme, krátce povaříme, dochutíme cukrem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.