Polévka ze syrovátky

35 min.
Česká republika
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
19 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu syrovátky okořeníme špětkou kmínu a necháme povařit cca 5 min.
  • 2
    Mezitím si v malém hrnku rozehřejeme máslo, které smícháme s moukou a zalijeme troškou studené syrovátky. Vše mícháme na ohni do té doby, až je směs hladká. Poté ji odstavíme, přidáme do ní ještě část studené syrovátky. Zakvedláme do ní žloutky. Hotovou směs poté vlejeme do polévky, osolíme a za stálého míchání necháme polévku přejít varem.
  • 3
    Dle chuti a potřeby můžeme hotovou polévku ještě zředit syrovátkou, ochutit octem nebo cukrem.
  • 4
    Podáváme polévku s chlebem nakrájeným nadrobno.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.