Polévka ze zeleného hrášku

22 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyCibulka jarní
    • 1litrVývar zeleninový
    • 250gramůHrášek mražený
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř bílý
    • 1kusSalát hlávkový
    • 0,5lžičkaEstragon
    • 0,5kusVeka
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkový salát omyjeme, rozdělíme na listy a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulky očistíme a nasekáme.
  • 2
    V hrnci rozmícháme vývar, hrášek, salát, cibuli a sušený estragon. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme pomalu 5 minut.
  • 3
    Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem přímo v hrnci, nebo po částech v mixéru. Vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme.
  • 4
    Dle chuti okořeníme, nalijeme do talířů a každou porci posypeme kostičkami opečeného bílého chleba. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.