Polévka ze zeleného hrášku
22 min.
Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 1litrVývar zeleninový
- 250gramůHrášek mražený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5lžičkaEstragon
- 0,5kusVeka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát omyjeme, rozdělíme na listy a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulky očistíme a nasekáme.
- 2V hrnci rozmícháme vývar, hrášek, salát, cibuli a sušený estragon. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme pomalu 5 minut.
- 3Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem přímo v hrnci, nebo po částech v mixéru. Vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme.
- 4Dle chuti okořeníme, nalijeme do talířů a každou porci posypeme kostičkami opečeného bílého chleba. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.