Polévka ze zmrazené zeleniny
38 min.
Ingredience
- 1,25litryVývar slepičí
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 500mililitrůVoda pitná
- 1baleníZeleninová směs francouzská - mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
10 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní zašleháme vývar, necháme alespoň dvacet minut provařit.
- 2V mezičase uvaříme mraženou zeleninovou směs ve zhruba půl litru vody. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky. Polévku zjemníme smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým květem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.