Polévka ze zmrazené zeleniny

38 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
10 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní zašleháme vývar, necháme alespoň dvacet minut provařit.
  • 2
    V mezičase uvaříme mraženou zeleninovou směs ve zhruba půl litru vody. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky. Polévku zjemníme smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým květem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.