Polévka žemlová

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle rozkrájíme na tenké proužky, které osmahneme na másle.
  • 2
    Poté je zalijeme vývarem, trošku osolíme a necháme vařit doměkka.
  • 3
    Vše rozmixujeme nebo prolisujeme, přistavíme zpět na oheň a přivedeme k bodu varu.
  • 4
    Zalijeme polévku mlékem s rozkvedlaným žloutkem a odstavíme.
  • 5
    Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a trošku muškátového květu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.