Polévka žemlová
60 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVývar zeleninový
- 1decilitrMléko polotučné
- 3kusyŽemle tuková
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 mg
Postup přípravy
- 1Žemle rozkrájíme na tenké proužky, které osmahneme na másle.
- 2Poté je zalijeme vývarem, trošku osolíme a necháme vařit doměkka.
- 3Vše rozmixujeme nebo prolisujeme, přistavíme zpět na oheň a přivedeme k bodu varu.
- 4Zalijeme polévku mlékem s rozkvedlaným žloutkem a odstavíme.
- 5Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a trošku muškátového květu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.