Polévková zavářka s chřestem
36 min.
Ingredience
- 1litrBujón zeleninový
- 10kusůChřest zelený
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůStrouhanka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř bílý
- Na smažení
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
232 mg
Cukr
547 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci si přivedeme k varu 1 litr zeleninového bujónu. Zelený chřest omyjeme, odkrojíme asi 1/3 tvrdého stonku a vložíme ho do vařícího bujónu. Pomalu ho vaříme 10–14 minut. Vyjmeme ho sítem, necháme okapat, odřežeme hlavičky a vrátíme je zpět do polévky.
- 2Zbývající stonky dáme do mísy a tyčovým mixerem je rozmixujeme na kaši. Přidáme 2 žloutky a důkladně je smícháme s chřestovou kaší. Přidáme jemnou strouhanku, lžíci vlažného másla a 2 špetky bílého pepře. Vyšleháme 2 bílky na tuhý sníh, který zapracujeme do chřestového těsta.
- 3V pánvi si rozpálíme máslo s olejem, nalijeme chřestové těsto, povrch uhladíme a smažíme pomalu z každé strany dozlatova přibližně po 5–6 minutách z každé strany. Usmažený chřestový svítek nakrájíme na tenké proužky, dáme je do polévky a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.