Polníčkový salát s vejci a ředkvičkami
20 min.
Ingredience
- 300gramůSalát Polníček
- 4decilitryVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 8kusůŘedkvička
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2kusyCibulka jarní
- zálivka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCukr krupice
- 2špetkyPepř bílý
- 3špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Listy polníčkového salátu omyjeme a necháme okapat.
- 2Ve 4 dl vody si uvaříme vejce natvrdo (vaříme je 8-10 minut). Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Ředkvičky a kopr omyjeme, ředkvičky nakrájíme na plátky, z kopru otrháme jemné lístky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky.
- 3V misce si připravíme zálivku: 1 lžíci citronové šťávy smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, přidáme cukr, pepř a sůl podle chuti. Zálivku dobře promícháme.
- 4Salát roztrháme na menší kousky a dáme ho do mísy. Zlehka přimícháme ředkvičky, vejce, kopr a přelijeme zálivkou.
- 5Salát servírujeme ihned, jakmile ho připravíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.