Polníčkový salát s vejci a ředkvičkami

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy polníčkového salátu omyjeme a necháme okapat.
  • 2
    Ve 4 dl vody si uvaříme vejce natvrdo (vaříme je 8-10 minut). Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Ředkvičky a kopr omyjeme, ředkvičky nakrájíme na plátky, z kopru otrháme jemné lístky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky.
  • 3
    V misce si připravíme zálivku: 1 lžíci citronové šťávy smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, přidáme cukr, pepř a sůl podle chuti. Zálivku dobře promícháme.
  • 4
    Salát roztrháme na menší kousky a dáme ho do mísy. Zlehka přimícháme ředkvičky, vejce, kopr a přelijeme zálivkou.
  • 5
    Salát servírujeme ihned, jakmile ho připravíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.