Polské bůčkové knedlíky
40 min.
Ingredience
- 4kusyRohlíky bílé
- 300gramůVepřový bok uzený
- 10gramůDroždí
- 2decilitryMléko polotučné
- 400gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůVepřové škvarky
- 100gramůSádlo škvařené
- 10gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1Bůček nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Rohlíky nakrájené na kostičky přidáme k bůčku a opečeme dozlatova.
- 2Z droždí, 1 dl mléka a trochu mouky zaděláme kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, sůl a zbytek mléka, zalijeme kváskem a vypracujeme těsto, přidáme i bůček s opečeným rohlíkem a zapracujeme do těsta. Necháme hodinu kynout pod utěrkou.
- 3Z vykynutého těsta na pomoučněném vále vytvarujeme menší kulaté knedlíky, které uvaříme v osolené vodě asi 15 minut. Po vyjmutí necháme okapat a podáváme polité horkým sádlem se škvarky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.