Polské bůčkové knedlíky

40 min.
Polsko

Ingredience

    • 4kusyRohlíky bílé
    • 300gramůVepřový bok uzený
    • 10gramůDroždí
    • 2decilitryMléko polotučné
    • 400gramůMouka polohrubá
    • 1kusVejce slepičí
    • 100gramůVepřové škvarky
    • 100gramůSádlo škvařené
    • 10gramůSůl
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
74 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Rohlíky nakrájené na kostičky přidáme k bůčku a opečeme dozlatova.
  • 2
    Z droždí, 1 dl mléka a trochu mouky zaděláme kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, sůl a zbytek mléka, zalijeme kváskem a vypracujeme těsto, přidáme i bůček s opečeným rohlíkem a zapracujeme do těsta. Necháme hodinu kynout pod utěrkou.
  • 3
    Z vykynutého těsta na pomoučněném vále vytvarujeme menší kulaté knedlíky, které uvaříme v osolené vodě asi 15 minut. Po vyjmutí necháme okapat a podáváme polité horkým sádlem se škvarky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.