Polské lívance
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrMléko polotučné
- 200mililitrůVoda pitná
- 350gramůMouka polohrubá
- 6gramůSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 5gramůDroždí
- 160gramůSýr smetanový tavený 45%
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 30gramůMáslo z moravy
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
226 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, žloutky, sůl, mléko, vodu, droždí a rozpuštěné máslo. Uhněteme hladké těsto, zakryjeme utěrkou a necháme několik hodin kynout. Do vykynutého těsta jemně vmícháme tuhý sníh z bílků a na rozpáleném másle osmažíme slabé lívanečky dozlatova. Ještě teplé pomažeme taveným sýrem a posypeme strouhaným sýrem a slepíme k sobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.