Polvorones
35 min.
Ingredience
- 125gramůCukr moučkový
- 250gramůMouka polohrubá
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 2lžičkySherry brandy
- 0,5lžičkaAnýz mletý
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
467 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ponorným šlehačem utřeme máslo do krému, přidáme žloutek, citrónovou šťávu, sherry a dobře prošleháme. Smícháme mouku, jednu lžíci cukru, sůl a mletý anýz. Polovinu směsi přidáme do krému a zlehka zapracujeme, druhou polovinu zapracujeme ručně.
- 2Těsto vytvarujeme do tvaru koule, zabalíme do fólie a necháme hodinu v lednici.
- 3Na válu vyválíme z těsta plát, kulatou formičkou o průměru 5 cm vykrajujeme kolečka. Pečeme na nevymazaném plechu v předehřáté troubě na 150°C asi 20 minut do světle hněda.
- 4Necháme trochu vychladnout a obalíme v moučkovém cukru. Až zcela vychladnou, obalíme je ještě jednou. Uložíme na dva týdny do vzduchotěsné nádoby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.