Polvorones

35 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
467 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ponorným šlehačem utřeme máslo do krému, přidáme žloutek, citrónovou šťávu, sherry a dobře prošleháme. Smícháme mouku, jednu lžíci cukru, sůl a mletý anýz. Polovinu směsi přidáme do krému a zlehka zapracujeme, druhou polovinu zapracujeme ručně.
  • 2
    Těsto vytvarujeme do tvaru koule, zabalíme do fólie a necháme hodinu v lednici.
  • 3
    Na válu vyválíme z těsta plát, kulatou formičkou o průměru 5 cm vykrajujeme kolečka. Pečeme na nevymazaném plechu v předehřáté troubě na 150°C asi 20 minut do světle hněda.
  • 4
    Necháme trochu vychladnout a obalíme v moučkovém cukru. Až zcela vychladnou, obalíme je ještě jednou. Uložíme na dva týdny do vzduchotěsné nádoby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.