Pomalu pečený rýžový pudink
85 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 100gramůrýže zlatozrnná
- 450mililitrůMléko plnotučné
- 280gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 220gramůŠlehačka Pařížská
- 1kusVanilkový lusk
- 85gramůCukr třtinový
- 7gramůMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
364 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Mléko, smetanu i šlehačku smícháme a přidáme i rozkrojený vanilkový lusk. Přivedeme k varu, přidáme rýži a cukr a dobře promícháme. Vaříme 15 minut a poté vyjmeme vanilkový lusk a odstavíme.
- 2Pekáček vymažeme máslem a přeneseme do něj rýži. Posypeme muškátovým oříškem, nahoru dáme zbytek másla a pečeme 60 minut na 160 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.